Náš příběh

Jak to celézačalo?

Jen dva roky po revoluci se v historickém centru Prahy zrodil podnik se skromným jménem - restaurace V Zátiší. Brzy ale začal budit pozornost. Několikachodová menu sestavená z vybraných pokrmů celého světa si brzy našla zalíbení místních i zahraničních gurmetů. O neokázalém přepychu servisu se začalo vyprávět po celém městě.  Fine dining byl tehdy pro Prahu stylem stravování doslova z jiného světa. Svěží vánek změny hýčkal a přiživoval muž velké vize Sanjiv Suri. Kdo by tehdy řekl, že byly v roce 1991 položeny základy Zátiší Group.  
 

Proč nevařit pro děti?

„Rodiče našich dětí jsou častými hosty ve vašich restauracích. Když to u nás pokazíte, přestanou k vám chodit. Máte velkou motivaci uspět!“  

Arnie Bieber, ředitel International School of Prague

Těmito slovy uvedl Arnie pozvání do výběrového řízení na provoz školní jídelny. A my do toho šli. 

Psal se rok 2009 a Fresh & Tasty bylo více snem než skutečností. Fine diningoví kuchaři, kteří denně připravovali lanýže a krevety, vařili sice i “personálku”, tedy guláš, svíčkovou, občas i smažený sýr pro ty nejnáročnější strávníky v Praze, ale to bylo vše. 

Šéfkuchař Fresh & Tasty Gian Luca Giardi s tehdejším šéfkuchařem Mlýnce Markem Purkartem

Vyšší poslání se Slow Food a Food Revolution

Dnes bych řekla, že celý počin bylo jedno velké dobrodružství. O provozu jídelen jsem ani já ani nikdo z mých kolegů nevěděli téměř nic. Ale spojovalo nás přesvědčení, že nejde o to, vařit „jen dobré jídlo“, ale také učit a inspirovat děti ke správným stravovacím návykům.  Jíme dobře, cítíme se dobře!

Stali jsme se součástí mezinárodního hnutí Slow FoodFood Revolution Jamie Olivera, které chce změnit nejen kvalitu, ale i kulturu stravování.  Tím jsme se definitivně přidali k celosvětové revoluci v denním stravování na školách.  

Když se kvalita neskloní před objemem

Naším cílem bylo splnit vysoké požadavky na nutriční vyváženost a pestrost jídel pro děti. Troufám si tvrdit, že dnes patříme mezi špičku v dětském stravování. Nejen že máme skvělé šéfkuchaře, z velké většiny táty malých dětí, ale od začátku spolupracujeme s nezávislými profesionálními nutričními poradci, se kterými nastavujeme a ověřujeme výživová pravidla, jako například využívání ovoce a zeleniny, obilnin a luštěnin, metody zdravé přípravy potravin, vhodné velikosti porcí, podpora vhodného výběru jídel, vyhledávání vyhovujících dodavatelů. 

Míra Válek, Gian Luca a Lukáš Kácovský společně v ISP

Hurá do firemního stravování!

Dnes již vaříme přes 2700 obědů a svačinek pro děti 70-ti národností v mezinárodních školách a téměř stejné množství pro dospělé. Vysoké standardy ze školních jídelen jsme s sebou přinesli i do firemního stravování. Protože jestli je něco dost zdravé pro děti, pak je to dost zdravé i pro nás ostatní. 

Věříme, že jídlo nejsou jen nutrienty vyživující naše fyzické tělo, ale je to i zdroj, který ovlivňuje naši mentální energii. Jídlem, které servírujeme, ovlivňujeme průběh pracovního dne našich strávníků. Nebudu přehánět, když řeknu, že ovlivňujeme i jejich životní styl, sebeúctu, vzhled, duševní a fyzickou kondici. Stále se držíme principů Slow Food, ale protože nám dospělým jde také o čas, servírujeme ho rychle i s sebou domů – „Slow food served fast.“ ☺

Tomáš Vorlíček otevíral první Fresh & Tasty firemní kantýnu v TV Nova

Dnes je nás v týmu již přes šedesát a k tomu řada skvělých parťáků na straně klientů a dodavatelů. Všichni společně pracujeme pro zkvalitnění denního stravování ve školách i firmách a při tom si užijeme i legraci.