Novinka

24h s Alešem Pelkou, šéfkuchařem provozu TIMEOUT

05. 03. 2018 - 15. ledna 2018 jsme otevřeli nové středisko Timeout Cafe Restaurant v jedné z nových kancelářských budov přímo na metru Nové Butovice.

Jde o další provoz Fresh and tasty, který v sobě spojuje místo, kam se dá zajít na příjemnou snídani, pestrý a skvělý oběd nebo na sklenku něčeho dobrého po práci. Provoz se otevřel pod vedením šéfkuchaře Aleše Pelky, který s námi spolupracuje již dlouhá léta. A jak vypadá běžný Alešův den?

5:11 rozbíjím budík a vstávám. Ranní hygienu stíhám za pár minut, protože

mi v 5:30 odjíždí autobus. Pokud je to jen trochu možné, v létě jezdím do

práce na kole.

6:00 stojím převlečený v kuchyni a jedeme si bomby. Vařím dvě polévky,

přebírám zboží a do toho snídám to, co vidím první. Někdy banán,

někdy jogurt a někdy pořádnou chlapskou snídani – párky, slaninu a vajíčka.

8:00 otevíráme restauraci, polévky pro ranní zákazníky jsou hotovy,

a jelikož je můj první úkol splněn, jdu si dát velkou kávu. Potom pokračuji

v kuchyni s přípravou oběda. Každý den se vaří čtyři hlavní a tři vegetariánská jídla na teplý bufet.

10:00 dávám si druhou kávu, abych zvládl finální přípravy před obědem.

Běháme, zakládáme, chystáme a úderem 11. hodiny stojím nažehlený

a s velkým úsměvem na výdeji. Vzhledem k tomu, že musím důkladně

ochutnat vše, co uvaříme, většinou nemám potřebu dalšího oběda.

U toho si sednu pouze o víkendu s rodinou.

13:30 začínám dělat přípravu na druhý den, která se odvíjí dle menu.

15:00 měním se v kancelářskou krysu. Je potřeba objednat potraviny,

naplánovat počty jídel na další dny, navrhnout jídelní lístek a dát si třetí

kávu.

17:00 okolo této hodiny většinou končím, jdu si dát horkou sprchu,

převlíknout do civilu a odcházím na metro.

18:00 přicházím domů se slovy „Dáme kafe“ a dávám si čtvrtou kávu, tentokrát i s mojí manželkou. K té si vždy

dopřeji „Kokínko“ (poznatek redakce - moravsky (dětsky) řečeno sladkost :)

19:30 s rodinou se snažíme jíst společné večeře. Vzhledem k tomu, že mě

moje povolání neopouští ani doma, je většinou připravuji já. Vždy záleží na obsahu ledničky a zmlsanosti mých dětí, které jsou větší kritici než naši zákazníci.

20:30 s dětmi koukáme na jejich oblíbené seriály a já po očku sleduji

v mobilu, co se za ten den stalo nového. Dost často naše sledování doplňuje zmrzlina, kterou si vzhledem ke své figuře můžu dovolit :) :)

21:30 s velkým bojem, výhrůžkami a fyzickým násilím cpu děti do postele.

22:30 se šibalským úsměvem nesu do ložnice Ibalgin, abych podchytil

případnou bolest hlavy své jediné životní lásky…

s Alešem Pelkou,

šéfkuchařem provozu

TIMEOUT

24h s Alešem Pelkou, šéfkuchařem provozu TIMEOUT