Novinka

Jak jsem se stal členem týmu Aneb cesta malé čiperné surikaty do Fresh & Tasty

12. 01. 2018 - Jednou mě přišli navštívit. Měli dvě nohy, dvě ruce, velké oči a pusu od ucha k uchu. Vypadali skoro jako já! Ale neuměli šplhat po stromě a hlavně neměli ocas - to mi přišlo divný. Ale líbili se mi.

Láska na první sousto

Dali jsme se do řeči - že prý dělaj do jídla. To mě zaujalo, navíc jsem zjistil, že to mají úplně stejně jako já - jedí od všeho trochu. Říkali, že mě chtějí adoptovat, že se o mě chtějí starat. Teda pokud budu chtít. Proč bych nechtěl, přísun hmyzu a kořínků zaručen! ;-) Tak jsem se stal členem téhle rodiny, která stejně jako já, žije ve velké grupě, říkají si Fresh & Tasty. Jsem to ale nezdvořák, zapomněl jsem se představit. Děti ve Francouzském lyceu mi daly jméno – Sourit [suri], znamená úsměv a dobře se pamatuje, protože jsem surikata, zvíře. Jsem maskot téhle party.

Kde a jak žiju

Mám fajnový bejvák v pražské ZOO a odtud podnikám všechny svoje aktivity. To víte, jako člen týmu Fresh & Tasty mám pod tlapkou hromadu věcí.  Sháním jídlo, dám si šlofíka, vařím, dám si šlofíka, fotím se na plakáty a fejsbuky, dám si svačinu, vymýšlím chytrý a taky vtipný claimy, dám si šlofíka, sháním jídlo, vařím s malými kuchaři, spím. Jak vidíte, pracuju pilně, ale taky dost odpočívám – rovnováha musí být.

Na stejné vlně

Někteří o mě říkají, že jsem malý trumbera, že mě i menší vítr odnese, ale kdeže. Jsem sice malý, ale o to čipernější než ostatní. Navíc na mě ani štír nebo had se svým jedem nemůžou. 

V tom jsme ve Fresh & Tasty zajedno. Nepodléháme rozdvojenému jazyku módních trendů. Chleba, mléko, maso, máslo, cukr - jíst či nejíst? Záleží přece na kvalitě, rovnováze a času věnovanému přípravě i samotnému stolování. To říkáme pořád dokola.

Co se jídla týká, dost si na něj potrpím. Dobré suroviny, od všeho trochu, velká parta a společně strávený čas - to je moje krédo.

Sourit, surikata, maskot Fresh & Tasty

 

Jak jsem se stal členem týmu Aneb cesta malé čiperné surikaty do Fresh & Tasty