Novinka

Luštěninová pomazánka – červená čočka v hlavní roli

23. 01. 2018 - „Co chceš zítra na svačinu?“ Znáte to, chleba se šunkou se za pár týdnů od začátku školního roku přejí a občas zůstane zapomenutý na dně aktovky. 

Aby se takové faux-pas neopakovalo, je třeba zkusit něco nového! Třeba moji vyladěnou luštěninovou pomazánku s červenou čočkou v hlavní roli. 

Ingredience

pro 4 osoby, příprava 30 minut

  • 250 g loupané červené čočky od Pro-bio
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička pasty tahini (sezamová pasta)
  • šťáva z jednoho citronu
  • 1 lžíce olivového oleje
  • sůl

Postup

  1. V hrnci přivedu vodu k varu, osolím ji a přisypu čočku, kterou povařím do změknutí přibližně 15 minut. Poté vodu scedím a čočku nechám vychladnout.
  2. Oloupu česnek a nakrájím ho na plátky. 
  3. Čočku, česnek, tahini a šťávu z citronu vložím do kuchyňského robotu a rozmixuju do hladka.
  4. Dle chuti osolím a jemně vmíchám olivový olej.
  5. Namažu na žitný chleba a svačina je hotová! ☺

Gian Luca Giardi, Executive Chef Fresh & Tasty

Luštěninová pomazánka  – červená čočka v hlavní roli