Novinka

Pohanková kaše s ovesnými vločkami, semínky, kokosem a podzimním ovocem

09. 11. 2017 - Snídaně je nejčastěji opomíjené a šizené jídlo dne. Přitom je to taková škoda! Když dobře snídáme, máme lepší náladu, více energie, přes den nás nic nerozhází. A vůbec, snídaně je palivo pro naše nápady.

Jako inspiraci přikládám recept na svoji podzimní duhovou misku – stejně pestrou, barevnou a štědrou, jako je podzimní příroda.  

 

Ingredience

pro 4 osoby, doba přípravy 20 minut

Základ na kaši

  • 600 ml vody
  • špetka soli
  • 120 g pohanky lámanky
  • 120 g ovesných vloček 
  • ½ kávové lžičky perníkového koření
  • 3 lžíce rozinek
  • 2 lžíce slunečnicových semínek
  • hrst kokosových chipsů
  • ¾ většího červeného jablka

Na ozdobu

  • ¼ jablka
  • trs hroznové vína 
  • slunečnicová semínka, kokosové chipsy, goja dle chuti

Pokud máte vaši kaši rádi sladší, přidejte med nebo javorový sirup.

Postup

  1. Do rendlíku dám vařit 600 ml vody a lehce osolím.
  2. Do vroucí vody nasypu pohanku a nechám vařit 12 minut. Poté vyzkouším její tvrdost. Pokud je měkčí, rovnou k ní přidám ovesné vločky a nechám další 2 minuty vařit, aby vločky změkly. 
  3. Sundám ze sporáku, ochutím perníkovým kořením, přisypu rozinky, semínka a kokosové chipsy. Jablko rozkrájím na čtvrtiny a jednu čtvrtinu dám stranou. Ostatní oloupu, nakrájím na kostky a zamíchám do kaše. 
  4. Kaši rozdělím do servírovacích misek. 
  5. Pustím se do zdobení. Po ruce mám semínka, kokos, goju, poslední čtvrtinu jablka nakrájenou na tenké plátky a kuličky hroznového vína. Dle chuti přidám lžíci medu nebo javorového sirupu.

 

Tomáš David, Executive Chef Cold Kitchen, Fresh & Tasty

DALŠÍ PŘÍBĚHY K TÉMATU: 

Pohanková kaše s ovesnými vločkami, semínky, kokosem a podzimním ovocem