Novinka

Rybičkovky pro děti

08. 06. 2017 - Little Chefs a Petits Gourmands mažou chleby jedna radost a obyčejný krajíc s plátkem šunky je určitě nenadchne - chtějí si suroviny osahat, míchat, krájet, loupat, mixovat a samozřejmě degustovat při přípravě.

Tapenáda z ančoviček a rybičková pomazánkou jsou pro takovou záležitost jako stvořené! Jsou skvělé na chleba, ale i jako „dip“ k zeleninovým crudité. Tak se do toho pusťte, určitě si společnou zábavnou aktivitu náramně užijete! 

 

Tapenáda z ančoviček a černých oliv

Ingredience

4 osoby, příprava: 15 - 20 minut (včetně zeleninových crudité)

  • 1 - 2 stroužky česneku
  • 200 g černých oliv
  • 4 filátka ančoviček naložených v oleji
  • malá hrst kapary
  • 1 lžíce olivového oleje 
  • citronová šťáva dle chuti
  • kváskový chléb / zeleninové crudité

Postup

  1. Oloupeme česnek, scedíme olivy a spolu s ančovičkami a kapary dáme do misky. 
  2. Vše rozmixujeme dohladka. 
  3. Přidáme olivový olej a ještě chvilku mixujeme – až vznikne hladká pasta. 
  4. Na závěr přidáme pár kapek citronové šťávy.

 

Rybičková pomazánka

Ingredience

4 osoby, příprava: 15 - 20 minut (včetně zeleninových crudité)

  • 1 sardinky ve vlastní šťávě
  • 250 g lučiny
  • 2 ks jarní cibulky
  • 1 lžíce olivového oleje
  • citrónová šťáva, sůl, pepř dle chuti
  • kváskový chléb / zeleninové crudité

Postup

  1. V misce vymícháme vidličkou sardinky a lučinu do pomazánky. 
  2. Jarní cibulku omyjeme, nakrájíme na drobná kolečka a zamícháme do pomazánky.  
  3. Na závěr přidáme pár kapek citronové šťávy, sůl a pepř.

 

Zeleninové crudité

Ingredience:

mrkev, řapíkatý celer, okurka, paprika

Postup:

  1. Zeleninu očistíme, nakrájíme na proužky a na talíř vyskládáme podle druhu vedle sebe

Může to snad být ještě jednodušší? Asi ne. ☺ Hezkou zábavu a dobrou chuť!

Zuzka Gordová & Jana Petáková, lektorky kurzů vaření

DALŠÍ PŘÍBĚHY K TÉMATU: 

Rybičkovky pro děti