Novinka

Žitný chléb s mrkvovou pomazánkou

16. 01. 2018 - Mrkev, lučina, balkánský sýr – ano, i z pouhých tří surovin může vzniknout něco tak skvělého, jako je mrkvová pomazánka. 

Příprava je navíc tak jednoduchá, že ji zvládnou i děti. K tomu kvalitní žitný chléb (třeba si pečete doma svůj vlastní, my ve Fresh & Tasty nedáme dopustit na ten od Koláčka) a snídaně, svačina nebo večeře jsou na světě. Přesvědčte se sami a vyzkoušejte můj oblíbený recept!

 

Ingredience

pro 4 osoby, příprava 30 minut

  • 4 ks mrkve
  • 100 g lučiny
  • 30 g balkánského sýru
  • žitný chléb

Postup

  1. Mrkve omyju, oloupu a nastrouhám nahrubo do misky. 
  2. Přidám lučinu a balkánský sýr. 
  3. Vařečkou nebo vidličkou ingredience důkladně promíchám. 
  4. Chleba nakrájím na plátky a ty pak pomazánkou namažu - hotovo. ☺

Tomáš David, Executive Chef Cold Kitchen, Fresh & Tasty

 

Žitný chléb s mrkvovou pomazánkou