24h s Alešem Pelkou, šéfkuchařem provozu innogy Café

Další novinky

Mrkvánek – sladký mrkvový evergreen

Mrkvánek patří u našich malých i velkých zákazníků mezi ty nejoblíbenější sladké dezerty. Ve Fresh & Tasty ho pečeme od samého začátku, je to evergreen. Zkuste si ho upéct sami podle receptu Katky Račákové, která vařila u nás a nyní ji můžete potkat v restauraci Mlýnec, která také patří do naší skupiny.

Pohanková kaše s ovesnými vločkami, semínky, kokosem a podzimním ovocem

Snídaně je nejčastěji opomíjené a šizené jídlo dne. Přitom je to taková škoda! Když dobře snídáme, máme lepší náladu, více energie, přes den nás nic nerozhází. A vůbec, snídaně je palivo pro naše nápady.

Jako inspiraci přikládáme recept na podzimní duhovou misku – pestrou, barevnou a štědrou.  

Pečená treska se zeleninou na páře a šťouchanými brambory

Tresku lze připravit mnoha způsoby. Chutná skvěle pečená či grilovaná, přímo vynikající je vařená v tomatové omáčce, smažená v pivním másle zase může tvořit dokonalou součást britské klasiky „fish and chips“.

Z nutričního hlediska je treska dobrým zdrojem netučných bílkovin – např. jedna 150g porce dodá člověku až 30 g bílkovin, což je téměř 50 % doporučené denní dávky pro dospělého muže. Ochutnejte tresku podle našeho receptu.