Brownies

Postup

  1. Do malého rendlíku dám čokoládu, máslo a všechen cukr. Připravím vodní lázeň - to znamená, že vezmu větší hrnec, do něj naliju vodu, přivedu k varu a do vody položím rendlík s ingrediencemi. 
  2. Není nutné, aby voda vřela, stačí, když bude bublat. Díky tomu se ingredience v horním rendlíku nepřipalují a nepřichytávají. Proces rozpouštění trvá jen pár minut (asi 5).
  3. Jakmile je čokoláda s máslem úplně rozpuštěná, sundám rendlík z lázně a přidám skořici, sůl, kakao a celá vejce. Vše metlou pořádně promíchám dohromady.
  4. Dortovou formu o průměru 24 cm vyložím pečícím papírem a pak do ní směs naliju. 
  5. Troubu předehřeju na 180°C a peču nejdříve 10 minut, poté zkontroluju a peču ještě 10 – 13 minut na 165°C . Je důležité brownies nepřepéct. Každá trouba peče jinak, tak se vyplatí dílo průběžně kontrolovat.
  6. Pečení je u brownies ta nejdůležitější část. Nelekněte se, že se při pečení bude zvedat krusta. Tak je to dobře, po vychladnutí krusta splaskne.
  7. Upečený brownies nechám dobře vychladnout a poté krájím na jednotlivé dílky. Uvnitř je brownies morký a vláčný. 


Tomáš David, Šéfkuchař studené kuchyně, Fresh & Tasty

Další novinky

Svatomartinská husa

Některé tradice má smysl dodržovat a proto si 11. 11. můžete k obědu užít husu!

Naše cesta k udržitelnosti - leanpath

Tímto chytrým přístrojem denně měříme, kolik naši kuchaři spotřebují jednotlivých surovin a kolik jich vyhodí. Díky těmto údajům můžeme optimalizovat náklady a efektivně se surovinami zacházet.

PROČ NAŠI VIRTUÁLNÍ KANTÝNU?

Dobrý oběd pro váš tým až do kanceláře. Rozvážíme hotová jídla, chlazená i teplá, balená individuálně i hromadně, pro váš kolektiv od 10 osob. Menu sestavujeme vždy na 14 dní dopředu. a na každý další týden jej zveřejníme vždy ve středu.