by Zátiší Group
O nás
Náš tým
Kariéra
Partneři
Firmy
Coca-Cola – výdejní kantýna
ASPIRA Café
Jídelna Barrandov Studio
VIG Kooperativa jídelna
Vision Cafe
Cube Bistro
innogy Cafe
Amaroun Café Google
Microsoft Cafe
Rádio Svobodná Evropa
Školy
International School of Prague
Lycée Français de Prague
Riverside School Prague
Deutsche Schule Prag
Parklane International School
Global Preschool
Meridian International School
Rozvoz jídla
Office catering
Kontakt
Události
EN
Brownies
Ingredience
pro 4 osoby, doba přípravy 35 minut
200 g čokolády s vysokým obsahem kakaa (70% a výše)
125 g másla
150 g cukr krupice
26 g vanilkový cukr
lžička skořice
špetka soli
50 g kakao holandské
4 vejce
Postup
Do malého rendlíku dám čokoládu, máslo a všechen cukr. Připravím vodní lázeň - to znamená, že vezmu větší hrnec, do něj naliju vodu, přivedu k varu a do vody položím rendlík s ingrediencemi.
Není nutné, aby voda vřela, stačí, když bude bublat. Díky tomu se ingredience v horním rendlíku nepřipalují a nepřichytávají. Proces rozpouštění trvá jen pár minut (asi 5).
Jakmile je čokoláda s máslem úplně rozpuštěná, sundám rendlík z lázně a přidám skořici, sůl, kakao a celá vejce. Vše metlou pořádně promíchám dohromady.
Dortovou formu o průměru 24 cm vyložím pečícím papírem a pak do ní směs naliju.
Troubu předehřeju na 180°C a peču nejdříve 10 minut, poté zkontroluju a peču ještě 10 – 13 minut na 165°C . Je důležité brownies nepřepéct. Každá trouba peče jinak, tak se vyplatí dílo průběžně kontrolovat.
Pečení je u brownies ta nejdůležitější část. Nelekněte se, že se při pečení bude zvedat krusta. Tak je to dobře, po vychladnutí krusta splaskne.
Upečený brownies nechám dobře vychladnout a poté krájím na jednotlivé dílky. Uvnitř je brownies morký a vláčný.
Tomáš David, Šéfkuchař studené kuchyně, Fresh & Tasty
Další novinky
Naše cesta k udržitelnosti - leanpath
Tímto chytrým přístrojem denně měříme, kolik naši kuchaři spotřebují jednotlivých surovin a kolik jich vyhodí. Díky těmto údajům můžeme optimalizovat náklady a efektivně se surovinami zacházet.
Více
Alpský týden
Od 8. 2 2021 vzpomínky na alpské sjezdovky
Více
Rozvoz hotových chlazených jídel
Od pondělí do soboty pro vás vaříme jídla, které si jednoduše sami doma nebo v kanceláři ohřejete. Vyberou si i děti.
Více
Další novinky